Főoldal Karrier Üzletszabályzat

Termográfiai mérések

Termográfiai mérésekAz infravörös érzékelők fejlődése révén a termográfia számos új alkalmazási területre hatolt be. Szinte minden karbantartással foglalkozó konferencián téma a termográfia alkalmazása. Kialakultak a megbízható eljárások a zavarosnak tűnő infravörös fényképekből a tényleges hőmérséklet kiszámítására. A villamos berendezések a termográfia legnagyobb területe. A vezetékek és kapcsolók hőmérséklete világos képet ad állapotukról.

Eza szakterület adja a termográfia alkalmazásának mintegy 50%-át. A súrlódás által fejlődő hő a csapágyak kopása, kenési hibák, rossz beszabályozás stb. folytán a másik nagy alkalmazási terület. Kazánok, kemencék, tartályok és hőcserélők hőszigetelésének állapota is hatékonyan vizsgálható rövidhullámú infravörös fényképezéssel.

A mérésről jegyzőkönyvet készítünk, amely tartalmazza a csatlakozási pontokról készült felvételeket, melyet személyesen adunk át.

A megrendelő részéről szükséges a csatlakozási pontok bemutatása. A vizsgálathoz a legkorszerűbb infrakamerákat alkalmazzuk.